24 Kasım 2010 Çarşamba

Asıl Katil O Küçücük Nokta

İnsanoğlu birçok sebepten ölür. Kanser, AIDS, Trafik Kazası, İntihar, Kalp Krizi gibi bir çok sebepten can verir insanoğlu. Halbuki çoğu sonuçtur sadece, ölüme giden yolda, yoldaştır. Temelinde başka başka hikayeler gizlidir hepsinin, fakat biri var ki, hepsine götürür bizi.. Stres..

Stres

Küçükük yaşantımızda bizi bir çok mutluluktan alıkoyan stres, aslında dikkatli incelendiğinde küçücük, ufacık bir noktadır bembeyaz hayatımızda. Biz onu büyütür, bir kara delik haline getiririz. Hayatımızın rengi haline getiririz. Baktığımız her yerde o siyahı görür, gördükçe daha da büyütürüz içimizde.

Kimileri alkole vurur kendisini, her gün içer, sağlığı bozulur, Siroz'dan, Kalp Krizinden yaşamını yitirir, adı bu şekilde kalır. Kimi sigara illetine bağlanır, her aklına geldiğinde stres yaptıkları, bir nefes çeker, bir nefes daha, Kanser olur, adı Kanser olur. Kimi kendini yemeğe adar, yağ bağlar vücudu, yemeyi seviyorum der, Kalp Krizi geçirir, adı Kalp Krizidir. Kimi saldırganlaşır, agresif olur, sağa vurur, sola vurur, bir gün kendine döner, ya intihar olur adı, ya cinayet. Kimi yemeden içmeden kesilir, içine atar her problemi, asosyal olur, Ülser olur, Kanser olur. Kimi madde bağımlısı olur, alkole tapar, paraya tapar, insana tapar, Köle olur. Gün gelir insanlıktan çıkar ama adı 'Hayat' olur.

Küçücük bir noktadır aslında tüm dert ettiklerimiz, bir süre sonra dönüp baktığımızda bir türlü göremediğimiz, küçücük bir noktadır.

Sizlere tavsiyem, her ne ise probleminiz, destek alın, eşinizden, dostunuzdan, büyüğünüzden, doktordan. Konuşun, düşüncelerinizi açın. Spor yapın, şarkı söyleyin, kitap okuyun, şiir yazın, tiyatroya gidin, sinemaya gidin. Kötü düşünceleri bir kenara bırakın, sarılın, eşinize dostunuza. Geçmişi hatırlayın, dert ettiğiniz eski şeyleri, nerdeler şimdi?

Stresi küçük bir nokta bile olmaktan çıkarın. İzin vermeyin o kara noktaya, bembeyaz geleceğinizde yer almasın. Her ne ise probleminiz, paylaşın. Çünkü hayat, paylaştıkça güzel...

Bırakın azrail gitme vaktinizin geldiğini hissettiğinizde gelsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ara